MyDog 5 & 6/1 2019

I helgen har vi varit på årets första utställningar, MyDog i Göteborg.

I lördags, 5/1 var det nordisk utställning och domare för dagen var Anthony Kelly, IE. 

Detta tyckte han om Denzel:
Good head and expression, correct eye, muzzle good, chest ok, foreleg straight, neck strong. Wellplaced shoulder, correct topline and body good. Hindlegangulationen ok. Coat very good. Movement good, good drive. Very good temperament.


Denzel fick exc och en andra plats i öppenklassen. Domaren valde att bara ge ettorna i varje klass ck.
Lite halvbesvikna åkte vi då hem och laddade för dag 2.

På söndagen var Svante Frisk domare. Det började med att han delade ut rätt många VG och t om G bland hanarna, så man hann ju tänka att det skulle bli tufft idag innan det var vår tur. Denzel föll dock domaren i smaken så han vann öppenklassen med exc och ck, och sen blev vi placerade som 2:a i Bästa Hane och fick därmed CERT och R-CACIB som kommer bli CACIB, då championhanen som vann redan är internationell champion! 
Detta var dagens kritik:
Vackert huvud, bra proportioner. Saxbett, kraftfullt huvu,  trevligt uttryck. Fin halsisättning, plan rygg, välvinklad fram och bak, rör sig parallellt, utm steg från sidanbehåller rygglinje ren. Fin ridge, kunde ha lite bättre struktur i pälsen, bra färg. Trevligt temperament.

Så stolt över min fina kille som skötte sig så fint och äntligen fick vi vårt 2:a CERT, så nu börjar jakten på championatet på allvar :) 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Camilla, Gucci & Tyson » Semester!:  ”Vilken fin hemsida du har fixat!!!! Kram”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln