Västerbottenpaj med kantarellost

Denna paj är väldigt smidig att göra och supergod att äta som den är eller tillsammans med grillat.

Pajdegen gör du såhär: Mixa 3 dl mandelmjöl ihop med 1/2 dl sesamfrö. Tillsätt 1 msk fiberhusk, 50 gr smör och 1 ägg. Mixa ihop till en deg. Låt stå kallt en liten stund innan du trycker ut den i en smord pajform. Förgrädda i 200* ca 6-7 min så den blir gyllenbrrun.


Fyllningen består av 2 dl grädde, 2 ägg och en påse 150 gr riven västerbottenost, en skvätt tigersås och örtkryddor. Vispa ihop lite lätt och häll i det förgräddade skalet. Klicka i en liten burk 100 gr Creme Bonjour kantarell.

Skjuts in i ugnen igen i ca 20-25 min tills den fått fin färg. 
Etiketter: lchf recept

Kommentera gärna: